Olin todella innoissani tänään lähdössä Porvoo Golfiin vierailemaan. Pelilipun kaverini ystävällisesti osti minulle golfpiste.comin pörssin kautta varmaan kaikkien tuntemalta Liriltä, 19€:lla.

Olen viimeksi pelannut Porvoossa vuonna 2008, ollessani vielä aivan aloittelija. Silloin jäi mieleen, että kentällä on paljon bunkkereita. Eikä mielikuva ollut väärä - niitä riitti. Kovin monessa en käynyt, mutta riittävän monessa. Greenit olivat tukevasti bunkkerien ympäröimiä, joten lähestymisten piti olla todella varovaisia. En juuri muistanut kentästä mitään, mutta jostain syystä yksi väylä oli jäänyt mieleen. Avaus tehtiin korkealta mäen päältä ja väylä tekee jännän kiemuran. Greeni on pikkupuiden takana, väylä on par-5.

Porvoogolf2-normal.jpg

Tässä vaiheessa kierrosta aurinkokin paistoi, eikä +6-8C lämpötila tuntunut kylmältä. Myöhemmin pilvistyi ja alkoi tuulla, ja vähän alkoi tulla vilu. Syksy on todellakin pukeutumiskysymys.

Kierroksestä tuli pelillisesti yksi kesän huonoimmista ellei peräti huonoin. Tein 10 bogeypistettä! Olisko tuo sitten se "porvoon mitta"? Tänään oli "seiskapäivä", eli tein kaikille par-4:ille seitsemän lyöntiä, ja parille par3:lle myös. Par-5:set tietysti meni kahdeksaan lyöntiin, ettei vaan liian hyvin menisi. Eli pisteitä ei herunut, mutta muuten oli ihan kiva pelata, vaikka eteneminen tuntui hitaalta edellä menevän 4 hengen seurueen takia. Pelattiin silti ihanneaikaan 4h 10 min.

Porvoo Golf on todellinen kuntoilukenttä - mäkiä on paljon, sekä siirtymissä että väylillä. Se toki tekee maisemista kauniita ja väylistä mielenkiintoisia. Itsellä ei ehkä ollut tänään paras mahdollinen fyysinen kunto tälle kentälle. Ehkä ensi kesänä voisi yrittää paremmalla onnella - ja kunnolla.

Tässä vielä Porvoo Golfin kauniita maisemia takaysiltä, sekä hanhenpelotin, eli muovinen joutsen, joita uiskenteli lammissa useita.

Porvoogolf-normal.jpgMuovijoutsen-normal.jpg