Peli Saraksella sujui kivasti, vaikka bogeypisteitä kertyi vain 23. Pelin mielenkiintoisinta antia oli peliseura. Tietysti vakituiset mukavat pelikaverini, mutta myös seuraamme tullut singelitasoituksella pelaava miespelaaja, jolla oli hyviä vinkkejä lyöntieni parantamiseen. Hän osasi antaa neuvoja niin, etteivät ne ärsyttäneet. Yleensä en halua amatööri-pro:ta kierrokselle peliseuraksi, mutta tällä kertaa koin hyvän pelaajan neuvoista olevan iloa, jos ei jopa apua.

Ongelmani on ollut oikean käden pikkusormen vääntyminen ja siten kipeytyminen avauksissa ja väylälyönneissä. Sain vinkin, että voisin muuttaa Interlocking-otteeni Vardoniksi. Kokeilin sitä muutamalla väylällä ja tietysti lyönnit menivät vikasuuntiin, mutta sain ainakin ajatuksen lähteä muuttamaan otetta vaikka itsekseni rangen tai jopa pron kautta. Toinen syy voi olla se, että puristan mailaa melkoisesti (tästä todisteena olkoot tänä kesänä kaksi kämmenen kohdalta haljennutta hanskaa). Voisi vähän löysentää otetta. Tiukensin grippiä aikanaan yhden pron neuvosta, kun avaukset lähtivät aina vikasuuntiin. Nythän ne menevät hyvinkin suoraan.

Toinen vinkki, jonka sain ja otin mielelläni vastaan koski hiekkalyöntiä. Aika monta kertaa tänä kesänä olen jäänyt Hitlerin morsiameksi bunkkeriin, joten jossain on paljonkin vikaa. Eipä asiat kerralla kuntoon tule, mutta sain ajattelemisen aihetta taas stanssista ja lavan asennosta sekä swingin heilahdusradasta.

Kolmas minulle mielenkiintoinen juttu oli fade. Lyön kuulemma lievää fadea, johon minä, että "mikä on fade...." Olen täysin epäteoreettinen golfari, ei minua ole kiinnostanut tuollaiset jutut. Mutta fadea voisi käyttää hyväkseen, saamani vinkin mukaan. Yritin tietysti heti hyödyntää fadeani väylälyönneissä (hybridi, puu-5) mutta pahuksen lyönnit alkoivatkin lentää suoraan....

Olen miettinyt joskus, että "päivystävä pro" olisi hyvä bisnesidea. Kun kierroksen aikana toteaa, että peli ei kerta kaikkiaan suju, voisi soittaa pro:lle, joka karauttaisi golfautolla tapaamaan onnetonta golfaria seuraavalle väylälle ja kertoisi missä vika ja miten se korjataan. Jospa golf ja sen oppiminen olisikin noin helppoa.... 

puttipro-normal.jpg

Kuva: golfdigest.com